VLOER INJECTEREN

VERENDE OF ZWEVENDE VLOER?

Verende Vloer / vloer zakt door
De meeste caravanvloeren bestaan uit een onder- en bovenlaag, met daartussen een soort harmonica achtige isolatie, we noemen dit sandwichvloeren.

Zachte plekken in sandwichvloeren kunnen ontstaan doordat bepaalde plekken in de caravan meer belast worden dan andere, Hierdoor laat de lijmlaag tussen de bovenplaat en het isolatieschuim los. De bovenplaat veert telkens in en het isolatie wordt vervormd of verpulverd waardoor er een ruimte onder de plaat gevormd wordt. Als hier niets aan gedaan wordt kan er een verzwakking van de vloer ontstaan met alle gevolgen van dien.

Zodra er een zachte plek wordt waargenomen, is het zaak deze zo spoedig mogelijk te laten repareren. Als u hier te lang mee wacht kan het zijn dat de bovenplaat gaat scheuren en is de vloer niet meer te repareren.

Vloer injecteren
Een oplossing is de vloer vanaf de onderzijde te injecteren met een driecomponent krimpvrije epoxy hars die de holle ruimten vult en er weer een verlijming met de bovenplaat tot stand komt. Hierdoor is de vloerplaat op die plaatsen minder buigzaam geworden waardoor de kans zeer klein is, dat het onderliggende isolatieschuim nogmaals loslaat. Het laten repareren van dit probleem is wel erg duur. Dit komt omdat de driecomponent epoxy hars erg duur is en omdat er relatief veel arbeidsuren in gaan zitten. Zo begint de monteur met het bepalen van de te behandelen oppervlakte door middel van voelen, uitmeten en kloppen. Vervolgens gaat hij alle gaatjes, naden en kieren dicht maken zodat er geen hars in de caravan komt of onder de caravan vandaan loopt tijdens het injecteren.

Daarna worden er in de caravan stempels gezet om bolstaan van de vloer te voorkomen. Omdat het een nogal “vies klusje betreft” dient ook de hefbrug en de vloer onder de caravan te worden afgedekt met karton.

Daarna begint hij met het uitrekenen, wegen en mengen van de driecomponenten hars. Er dient altijd meer middel klaar gemaakt te worden dan nodig lijkt. Dit omdat er tijdens het injecteren geen tijd meer is om bij te maken ivm het uitharden van het middel.

U zult versteld staan van de hoeveelheid middel die nodig is, enkele liters op een vierkante mtr.

Na afloop dient de caravan minimaal 8 uur stil te blijven staan op de hefbrug en kan de monteur beginnen met het opruimen en schoonmaken van het gereedschap.

Gereedschap dat niet goed word schoongemaakt kan onherroepelijk worden weggegooid. Onbruikbaar geworden door de keiharde epoxyhars.

Al met al een duur en tijdrovend “vies klusje” dat alleen bij een professioneel bedrijf kan geschieden.

Uiteraard bent u ook voor deze vloerreparatie bij ons aan het juiste adres.

vul nu uw werkplaatsopdracht in

Direct stallingsplaats reserveren

Direct uw voertuig stallen? Klik op onderstaande knop en reserveer uw plaats.

Reserveer direct een stallingsplaats

Ophalen

Wilt u uw voertuig ophalen? Klik op onderstaande knop.

naar ophaalaanvraag